Basiscursus hondentrimmen van A tot Z Nu beschikbaar!

Geef jouw basistechniek een boost en profiteer er elke dag van

De online basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z' hebben wij speciaal ontwikkeld voor beginnende trimmers en leerlingen van een erkende trimopleiding.

De ultieme aanvulling op jouw trimopleiding! 
De lessen van een erkende trimopleiding zijn waardevol en je leert veel, maar hoe hou je dat vast? Dit horen we regelmatig terug van leerlingen en deelnemers van onze webinars en workshops. Je kunt de praktijklessen niet even terugkijken zoals bij een Netflixserie.

Tijdens onze online basiscursus kan je de video's bekijken waar en wanneer je wilt. Hoe fijn zou het zijn als je even kunt 'spieken' bij dat moeilijke model? En een foto van het eindresultaat in de online community kan zetten voor persoonlijke feedback van ons? Zo ontwikkel je in 12 maanden een uitstekende basistechniek en meer zelfvertrouwen. De belangrijkste stap naar hondentrimmen op het hoogste niveau.

Heb jij al een goede basistechniek ontwikkeld waar je elke dag op terug kunt vallen? Nee? Of kan het beter en wil je af en toe nog even kunnen 'spieken'? Wacht dan niet langer, we ontmoeten je graag snel online om er aan te werken!

Yvette en Lienke

Yvette van Altena en Lienke Luthart

Yvette van Altena en Lienke Luthart
Oprichters en opleiders Online Dog Grooming

Verbeter jouw trimvaardigheden en krijg meer controle over het eindresultaat

Wat kun je verwachten? alles wat je nodig hebt voor een goede basistechniek

In 12 modules leer je alle essentiële onderdelen van het hondentrimmen, zodat je de techniek steeds beter in vingers krijgt en vol zelfvertrouwen te werk gaat. De basiscursus is praktisch en resultaatgericht. We behandelen alle onderwerpen waar je dagelijks mee te maken krijgt in de salon. Tijdens de e-learning komen niet alleen wij aan het woord, maar we hebben ook andere deskundigen bereid gevonden om hun kennis met jou te delen.


Meer dan 150 trainingsvideo's
We beloven je dat je je niet zal vervelen tijdens deze cursus. Het complete programma duurt 12 maanden, heeft 12 modules, ruim 150 trainingsvideo's en zit vol leermomenten. Vanaf de start van deze cursus breng je alle kennis meteen in de praktijk in jouw salon of tijdens jouw stage. Daarmee ga je écht het verschil maken.

 • je krijgt een jaar toegang tot de online leeromgeving
 • in 12 maanden behandelen we 12 praktijk-gerelateerde modules
 • om een snelle start te kunnen maken komt er in de eerste 4 weken elke week een module beschikbaar en vanaf module 5 één keer per maand. 
 • je bekijkt ruim 150 trainingsvideo's
 • alles wordt duidelijk in beeld gebracht en we leggen alle handelingen stap voor stap uit
 • je bepaald zelf waar en wanneer je de video's bekijkt - op je telefoon, tablet of laptop


Persoonlijke feedback via de ODG ledencommunity

Uniek aan deze online basiscursus is dat je 1 jaar ODG lidmaatschap erbij krijgt. Gratis en voor niets, een cadeautje van ons voor jou. Dit lidmaatschap geeft je onder andere toegang tot de ODG ledencommunity. Maar dat is nog niet alles. Je krijgt nog veel meer voordelen, zoals kortingen op alle ODG trainingen. Meer weten over het lidmaatschap en alle voordelen? Klik hier.

In de besloten ledencommunity:

 • leg je contact met gelijkgestemde trimmers
 • stel je vragen en krijg je antwoord
 • krijg persoonlijke feedback van ons op jouw werk
 • je persoonlijke feedback van ons
 • heeft iedereen hetzelfde doel, namelijk jezelf verder ontwikkelen als hondentrimmer

Als je je aanmeldt voor de online basiscursus krijg je 12 maanden toegang tot de ODG leeromgeving en ledencommunity. Wil je aan het eind van de cursus toegang blijven behouden tot de video's en de ODG ledencommunity? Dat kan! Aan het eind van de cursus krijg je de mogelijkheid om tegen een kleine jaarlijkse vergoeding de toegang te verlengen. 

In deze basiscursus zit echt alles wat je nodig hebt om een goede basistechniek te ontwikkelen! Ga aan de slag en ontdek zelf hoe leuk het is.

Met deze praktische cursus

 • leer je de beste trimtechnieken van experts

 • krijg je persoonlijke feedback in de ODG Community

 • leer je efficiënt werken en bespaar je tijd

Dit is wat je gaat leren de 12 modules uitgelicht

In deze cursus leer je de basis van het hondentrimmen van A tot Z. Alle trimtechnieken worden uitgebreid behandeld door middel van ruim 150 trainingsvideo's. Verder leer je welk trimgereedschap wij gebruiken en welke hygiënemaatregelen we treffen. Als alle technieken aan bod zijn gekomen gaan we dieper in op de modellen van verschillende rassen. Zowel praktische huishonden modellen, als rasstandaard modellen. Aan het eind van de cursus nemen we een kijkje in de keuken bij andere trimmers om inspiratie op te doen.

De volgende modules worden behandeld in de online basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z':

1. Vachten en vachtsoorten
Module 1

Vacht(soorten)

2. Wassen | Föhnen | Borstelen
Module 2

Wassen | Föhnen | Borstelen

3. Scharen
Module 3

Trimgereedschap

4. Scheren
Module 4

Scheren

5. Plukken
Module 5

Plukken

6. Knippen
Module 6

Knippen

7. Effileren | Inkorten
Module 7

Effileren | Inkorten

8. Uitdunnen
Module 8

Uitdunnen

9. Hoofdjes
Module 9

Hoofdjes

10. Materiaal en onderhoud
Module 10

EHBO & medisch

11. Kijkje in de keuken bij...
Module 11

Kijkje in de keuken

12. Demo's
Module 12

Diverse demo's

Herken jij deze knelpunten?

 • slapeloze nachten omdat je een moeilijk model moet knippen?

 • frustratie omdat je graag feedback wilt op je werk maar je staat er alleen voor

 • paniek omdat je geen idee hebt hoe je deze hond op tijd klaar krijgt?

Lees verder en ontdek hoe deze cursus jou helpt!

Wat gaat deze cursus jou opleveren? de 5 belangrijkste voordelen

Je hebt al heel wat praktijklessen op de trimopleiding gevolgd, maar je wilt het beste uit jezelf halen en jouw basistechnieken een boost geven. Na het volgen van deze cursus wordt jouw leven als trimmer nog veel leuker!

 • Pijl rechts groen

  Meer zelfvertrouwen

  Op een goede basis kan je iedere dag terugvallen, dus als jouw klant vraagt of jij een hond met een moeilijke vacht kan trimmen zeg jij straks vol zelfvertrouwen 'JA'. Want jij hebt je ontwikkeld tot een volwaardig trimmer die van alle markten thuis is.

 • Pijl rechts groen

  Meer werkplezier en passie

  Na het afronden van deze cursus sta jij 's ochtends fluitend op, vol energie om aan een nieuwe werkdag te beginnen. Zonder zenuwen of stress. Dan pas kan je echt genieten van jouw vak als hondentrimmer en het met passie uitvoeren.

 • Pijl rechts groen

  Blije en relaxte honden

  Dierenwelzijn staat natuurlijk voorop in jouw trimsalon. Honden voelen het als jij nerveus of gestrest bent. Wanneer jij de trimtechnieken goed in de vingers hebt en weet waar je mee bezig bent, dan is er niets om je druk over te maken. Je zult zien dat de hond zich dan beter kan ontspannen. En geen paniek als je even niet weet hoe je verder moet, dan zoek je de betreffende video op in de ODG leeromgeving en kan je snel weer verder. 

 • Pijl rechts groen

  Meer (tevreden) klanten

  Als jij trots bent op het werk dat je doet merken jouw klanten dat. Klanten die tevreden jouw salon verlaten zullen vol trots hun hond laten zien aan andere hondenbezitters en vertellen dat jij het zo goed gedaan hebt. Gratis reclame dus. Wat voor meer klanten gaat zorgen en uiteindelijk meer omzet. Dat wil jij toch ook?

 • Pijl rechts groen

  Een WAUW gevoel!

  Jij maakt jouw dromen waar door te investeren in jezelf en je kiest er met deze cursus voor om het beste uit jezelf te halen. Dit is de eerste stap naar jouw ultieme doel: hondentrimmen op het hoogste niveau! Dat wil jij toch ook?

Dit is de ideale cursus als jij

 • een goede start wilt maken als hondentrimmer

 • elke dag wilt profiteren van een goede basistechniek

 • ambitieus bent en het hoogste niveau wilt bereiken

Gratis extra's meld je nu aan en ontvang deze bonussen

Als jij start met de online basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z' krijg je deze 2 bonussen van ons cadeau. Gratis en voor niets, zodat je zelf kunt ontdekken hoe leuk en leerzaam de online community en webinars zijn.

 • Bonus 1

  2 gratis webinars naar keuze (t.w.v. € 48,40)

  De webinars die wij organiseren duren gemiddeld 1,5 - 2 uur, je kunt live vragen stellen en iedere keer komt er een ander ras of onderwerp aan bod. Als je nu de online basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z' aanschaft ontvangt je 2 kortingscodes voor een gratis webinar naar keuze. De kortingscodes zijn 1 jaar geldig.

 • Bonus 2

  1 jaar gratis lidmaatschap Online Dog Grooming (t.w.v. € 108,90)

  Als lid van Online Dog Grooming krijg je toegang tot de online ODG ledencommunity. Waar je vragen kunt stellen en contact kunt leggen met andere trimmers. Daarnaast krijg je persoonlijke feedback van ons op jouw vragen en werk.

  Op dit moment krijgen alleen cursisten van de online basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z' toegang tot de ODG Community. Zodat jij in een veilige omgeving jouw vragen en knelpunten kunt voorleggen en wij jouw vragen goed kunnen beantwoorden.

Wat houd een lidmaatschap op Online Dog Grooming in?

 • toegang tot de besloten online ODG ledencommunity

 • online support van Yvette en Lienke via de ODG community

 • kom in contact met andere trimmers via de ODG community

 • als eerste de mogelijkheid om in te schrijven op ODG trainingen

 • kortingen op ODG trainingen zoals: webinars, trimclinics, workshops en masterclasses

Wat als ik na een jaar lid wil blijven? Kan dat?

Jazeker! Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. Tenzij jij aangeeft dat je lid wilt blijven. Je betaalt dan nog maar € 108,90 incl. 21% btw / € 90,- excl. btw per jaar. Dat is nog geen tientje per maand. Je blijft dan toegang houden tot de online support van Yvette en Lienke, de ODG community, de video's van de online cursus en alle andere voordelen van het lidmaatschap die hier boven genoemd staan! Wij sturen je tegen die tijd een reminder en alle informatie. De keuze is aan jou.

Veel gestelde vragen (FAQ) en natuurlijk de antwoorden

Voor iedere beginnende hondentrimmer als aanvulling op de trimopleiding en voor hondentrimmers in opleiding als aanvulling op hun stage. Maar ook als meer ervaren hondentrimmer is het interessant om nieuwe/andere tips en tricks te leren en te zien.

De online cursus 'Hondentrimmen van A tot Z' richt zich op het ontwikkelen van een goed basisniveau. Juist een goede basis is belangrijk wil je hogerop komen. Gedurende de modules zal het niveau iedere keer iets omhoog gaan en gaan we dieper in op de techniek, belangrijke lijnen en rastypische modellen.

Als je in 1x betaalt krijg je direct toegang nadat je betaling is ontvangen. Je kunt inloggen op de besloten leeromgeving met de inloggegevens die je in je inbox ontvangt. Check ook even je spambox als je geen inloggegevens hebt ontvangen. Betaal je in termijnen, dan duurt het maximaal 24 uur voordat je je inloggegevens voor de online leeromgeving en ledencommunity ontvangt.

Ja, je krijgt als bonus gratis toegang tot de Online Dog Grooming ledencommunity. In deze community kun je vragen aan ons stellen en bijv. een foto van je werk oploaden en om feedback vragen. Algemene vragen bijv. over jouw betaling of de online training kun je ook altijd stellen door een mail te sturen naar: info@onlinedoggrooming.nl

Je krijgt 12 maanden toegang tot de online leeromgeving en de online ODG ledencommunity. Je kunt gedurende deze tijd 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met deze online cursus aan de slag als je een internetverbinding hebt.

Jazeker! Als je de basiscursus 'Hondentrimmen van A tot Z' aanschaft krijg je er gratis een ODG lidmaatschap bij. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. Tenzij jij aangeeft dat je lid wilt blijven. Je betaalt dan nog maar € 108,90 incl. 21% btw / € 90,- excl. btw per jaar. Dat is nog geen tientje per maand. Je blijft dan toegang houden tot de online support van Yvette en Lienke, de ODG community, de video's van de online cursus en alle andere voordelen van het lidmaatschap, zoals kortingen! Wij sturen je tegen die tijd een reminder en alle informatie. De keuze is aan jou.

Nee, het zijn in totaal 12 modules. Gedurende de eerste 4 weken komt er elke week een Module vrij. Vanaf module 5 is er 1x per maand een nieuwe module beschikbaar. Daar hebben we bewust voor gekozen. Er staan meer dan 150 video’s in de cursus en dat kan overweldigend zijn. Verder zit er een bepaalde opbouw in de cursus en is het belangrijk om de modules in de juiste volgorde te volgen en in de tussentijd kan je het geleerde in de praktijk brengen. De laatste 3 maanden kan je eventuele achterstand inhalen of video's terugkijken en oefenen.

In de online basiscursus gaat het met name om video-uitleg, we brengen alles heel duidelijk in beeld, zodat jij precies kunt zien wat we doen. We leggen stap voor stap uit wat we doen. Er zijn in totaal 12 modules met meer dan 150 trainingsvideo’s.

We laten je in deze cursus precies zien welke materialen en scharen we gebruiken tijdens het trimmen en waarvoor ze dienen. Als je zelf gaat trainen of oefenen kun je je eigen materialen gebruiken. De video’s in de online leeromgeving kan je bekijken op je eigen laptop, telefoon of tablet. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig.

Oh nee, dat willen we natuurlijk niet! Mocht je niet tevreden zijn met de online basiscursus ‘Hondentrimmen van A tot Z’, dan horen we het graag. Stuur binnen 14 dagen na aankoop een mail naar info@onlinedoggrooming.nl en we nemen contact met je op.

Je kunt betalen met iDEAL of Bancontact.

Ja, je kunt in 12 termijnen betalen via SEPA incasso. Je betaalt de eerste termijn via iDeal of Bancontact en geeft een machtiging aan Online Dog Grooming om nog 11x hetzelfde bedrag maandelijks van je bankrekening af te schrijven. Lees hier de voorwaarden en werkwijze

Start vandaag nog... ONLINE BASISCURSUS 'HONDENTRIMMEN VAN A TOT Z'

12 maanden toegang

€ 399,30

incl. 21 % btw

betaal in 1 termijn en bespaar 30 euro

 • 12 modules

 • meer dan 150 trainingsvideo's en demo's

 • tips & trics van Yvette, Lienke en andere experts

 • persoonlijke feedback in de ODG Community

 • video's 24/7 terugkijken, waar en wanneer je wilt

 • Bonus 1:

  2 gratis webinars

 • Bonus 2:

  1 jaar gratis lidmaatschap Online Dog Grooming

Betalingsmogelijkheden iDeal en Bancontact

In termijnen betalen?

Kan jij het bedrag voor de online cursus niet in 1x betalen of betaal je liever maandelijks een vast bedrag? We hebben geregeld dat je in 12 termijnen kunt betalen via een SEPA machtiging.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je klikt hieronder op de knop 'ja ik wil starten'. Dan wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina van PayPro - dit is onze betalingspartner. Je betaalt de eerste termijn via iDeal of Bancontact en geeft akkoord op een automatische machtiging waarmee Online Dog Grooming nog 11x hetzelfde bedrag maandelijks van je bankrekening af kan schrijven.

Wanneer krijg ik toegang?
Als de eerste betaling is gedaan ontvang je binnen een uur een mail met de inloggegevens voor de online leeromgeving en de ODG community en een mail met meer informatie. Je kunt dan meteen starten met Module 1.

12 maanden toegang

12 x € 36,30

incl. 21 % btw

betaal in 12 maandelijkse termijnen

 • 12 modules

 • meer dan 150 trainingsvideo's en demo's

 • tips & trics van Yvette, Lienke en andere experts

 • persoonlijke feedback in de ODG Community

 • video's 24/7 terugkijken, waar en wanneer je wilt

 • Bonus 1:

  2 gratis webinars

 • Bonus 2:

  1 jaar gratis lidmaatschap Online Dog Grooming

je wordt automatisch doorgestuurd naar PayPro

Betalingsmogelijkheden iDeal en Bancontact

CONTACT

VOLG ONS OP

online dog grooming_LOGO

HONDENTRIMMERS

 • Home

 • Cursus

 • Trainingen

 • Agenda

 • Over ODG

 • Contact

HONDENEIGENAREN

 • Leer zelf je hond trimmen: vachtverzorging

 • Leer zelf je hond trimmen: knippen en scheren

 • Contact

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • FAQ online basiscursus

 • FAQ webinar-live

 • FAQ webinar-on-demand

 • FAQ trimclinic

 • FAQ workshop

 • FAQ Leer zelf je hond trimmen: vachtverzorging

 • FAQ Leer zelf je hond trimmen: knippen en scheren

ALGEMEEN

online dog grooming_LOGO

CONTACT

VOLG ONS OP

HONDENTRIMMERS

 • Home

 • Cursus

 • Trainingen

 • Agenda

 • Over ODG

 • Contact

HONDENEIGENAREN

 • Leer zelf je hond trimmen

 • Contact

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • FAQ online basiscursus

 • FAQ webinar

 • FAQ trimclinic

 • FAQ workshop

 • FAQ Leer zelf je hond trimmen

ALGEMEEN